ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η BLOGOVISION;

Είναι ένας ετήσιος θεσμός που ξεκίνησε το 2007 με πρωτοβουλία του Μάρκου Φράγκου, γνωστού και ως Gone4Sure. Κάθε χρόνο οι Έλληνες bloggers μουσικόφιλοι ψηφίζουν από την 1η και ως και τις 20 Δεκεμβρίου τα 20 άλμπουμ που “έλιωσαν περισσότερο” μέσα στη χρονιά,  ξεκινώντας από το #20 την 1η Δεκεμβρίου και καταλήγοντας στο #1 τους στις 20 του ίδιου μήνα. Η σειρά με την οποία δημοσιεύουν τη λίστα τους παίζει ρόλο, αφού σε όσο πιο ψηλή θέση βάλουν ένα άλμπουμ, τόσο περισσότερους βαθμούς τού δίνουν. Το άθροισμα των βαθμών για κάθε άλμπουμ από όλους τους ψηφοφόρους οδηγεί στη καλύτερη 20άδα που ανακοινώνεται από τα ψηφιακά κανάλια της διοργάνωσης  και (μέχρι και πέρσι) σε ένα πάρτι.

Φέτος η Blogovision κλείνει τα 10 χρόνια της . Έτσι , εκτός από την κλασική ψηφοφορία για τα 20 καλύτερα albums του 2016 θα υπάρξει και μία έξτρα, αυτή για τα 10 TOP ALBUMS της 10ετίας : η Blogovision “TA 10 TΩΝ 10”. Σε αυτή τη δεύτερη ψηφοφορία, που φέτος θα λάβει χώρα αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της πρώτης, θα ψηφίσουμε ο καθένας από 10 άλμπουμ, χωρίς αξιολογική σειρά, με έναν πολύ απλό τρόπο (επιλέγοντας ανάμεσα στα άλμπουμ που ανέδειξαν οι προηγούμενες Blogovision), ώστε η Top 10 λίστα της δεκαετίας να βγει γρήγορα και εύκολα και να ανακοινωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

Δεν χρειάζεται να έχει συμμετάσχει κάποιος στην πρώτη ψηφοφορία για να το κάνει στη δεύτερη. Ούτε, για να συμμετάσχει κάποιος στον πρώτη, υποχρεούται να ψηφίσει στη δεύτερη. Οι δύο ψηφοφορίες είναι ανεξάρτητες η μία από την άλλη. Ο μόνος λόγος που η δεύτερη ακολουθεί την πρώτη και δεν διεξάγονται ταυτόχρονα είναι ότι πρέπει πρώτα να προκύψει η 20άδα του 2016, ώστε οι ψηφοφόροι της δεκαετίας να έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε όλα τα άλμπουμ των 10 χρόνων της Blogovision.
 
Αν αγχώθηκες με το τι πρέπεινα κάνεις, ακολουθούν πιο κάτω όλα όσα θέλουν να ξέρουν παλιοί και νέοι Blogovisionnaires  υπό μορφή συχνών ερωτήσεων. Αν δεν ενδιαφέρεσαι να ψηφίσεις στην Blogovision 2016, αλλά θες να συμμετάσχεις μόνο στην Blogovision «TΑ 10 ΤΩΝ 10», πήγαινε κατ’ ευθείαν στην ενότητα Β. Καλό διάβασμα και καλό βόλι!

A. BLOGOVISION 2016

1. Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν;
Όλοι όσοι αγαπάνε και ακούνε μουσική και αρέσκονται στην κατασκευή λιστών. Δεν υπάρχουν κανενός είδους περιορισμοί στο ποιοί και τι θα ψηφίσουν αρκεί το περιεχόμενο που αναρτούν να μην είναι σε καμία περίπτωση ρατσιστικό, σεξιστικό ή προσβλητικό απέναντι σε κανέναν άνθρωπο –καλλλιτέχνη και μη. Επειδή στην Blogovision 2016 ψηφίζουμε με αξιολογική σειρά τα 20 καλύτερα, καινούργια άλμπουμ που ακούσαμε μέσα στους προηγούμενους μήνες, προφανώς και όσοι θα ψηφίσουν, πρέπει να έχουν ακούσει αρκετούς δίσκους ώστε να μπορέσουν να συντάξουν μια ανάλογη 20άδα.

2. Πότε πρέπει να ψηφίσω;
Από την 1η  ως τις 20 Δεκεμβρίου ξεκινώντας από το #20 της λίστας σου την  1/12 και καταλήγοντας στο #1 σου στις 20/12.

3. Πώς και μέχρι πότε μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;
Με μια απλή δήλωση συμμετοχής κάτω από το σχετικό post του Μάρκου Φράγκου, στο blog του ‘’ALL GONE’’  https://gone4sure.wordpress.com/

Πάς κάτω από το post , και αφήνεις ένα σχόλιο, χρησιμοποιώντας το λογαριασμο email που θα χρησιμοποιήσεις και ως user name για την διαδικασία της ψηφιακής ψηφοφορίας (δες παρακάτω, ερώτηση 9). Στο σχόλιο θα γράψεις ποιος είσαι, το URL του blog ή του social media handle μέσα από το οποίο θα ψηφίσεις, το nick name σου (αν χρησιμοποιείς κάποιο και θες να σε γνωρίζουμε με αυτό) και το περσινό σου #1, αν συμμετείχες και πέρσι. Για παράδειγμα: gone4sure, https://gone4sure.wordpress.com/  , #1 2015 = “Tame Impala, Currents”).
Το σημαντικότερο που θέλουμε από σένα είναι το email σου, που θα λειτουργήσει και ως username. Μην ανησυχείς. Τα emails των ψηφοφόρων  βλέπουν μόνο τα μέλη της επιτροπής (Gone4sure, HomoLudens και Athensbynite) και δεν τα μοιράζονται ποτέ, με κανέναν τρόπο και με κανέναν άλλο. Τις υπόλοιπες λεπτομέρειες τις ζητάμε απλά για την διευκόλυνση στην παρακολούθηση της διαδικασίας, αλλά το email σου –ως username και ως τρόπο επαφής για να σε βρούμε αν χρειαστεί να σε ενημερώσουμε για κάτι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας (π.χ. τεχνικό λάθος), το χρειαζόμαστε οπωσδήποτε.

Είναι σημαντικό η δήλωσή σου να έχει γίνει μέσα στον Νοέμβριο και ως 30 Νοεμβρίου. Από 1/12 και μετά, δεν θα γίνονται δεκτοί νέοι ψηφοφόροι. Μην ανησυχείς για όλα αυτά, αν το κάνεις πρώτη φορά. Μπες στο https://gone4sure.wordpress.com, πήγαινε στα σχόλια κάτω από το σχετικό post για τη φετινή Blogovision και δες τι κάνουν οι υπόλοιποι που ξέρουν. Θα καταλάβεις αμέσως πόσο απλό είναι.

Από την 1η Δεκεμβρίου και μόλις μάθεις ότι άνοιξε το site ψηφοφορίας (πρόκειται για το blogovision.gr στο οποίο διαβάζεις αυτές τις γραμμές, οι οποίες πλέον θα έχουν αντικατασταθεί από μια οθόνη πρόσβασης και από ένα σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας) θα μπεις με το email που δήλωσες συμμετοχή και θα βγάλεις έναν προσωπικό κωδικό, ώστε να μπορείς να συνδέεσαι καθημερινά και να ψηφίζεις.  Γράψε το email σου και τον περσινό κωδικό σου (αν τον θυμάσαι και αν χρησιμοποιείς το ίδιο username/email)  ή βγάλε καινούριο επί τόπου. Τον κωδικό τον αποφασίζεις εσύ κι είναι μυστικός όπως και το email σου. Αν τα έκανες όλα σωστά, τώρα μπορείς να μπείς στη σελίδα online ψηφοφορίας  και να αρχίσεις να ψηφίζεις. Πιο κάτω (ερώτηση 9) σού εξηγούμε αναλυτικά πώς θα ψηφίσεις σωστά.

4. Τι πρέπει να γράφω, όταν ψηφίζω από το blog μου;
Εφόσον το έχεις δηλώσει σωστά, μπαίνεις –ιδανικά καθημερινά – και αναρτάς τον δίσκο της ημέρας. Γράφεις οπωσδήποτε  τον καλλιτέχνη, το όνομα του δίσκου και το νούμερό του στη λίστα σου (πχ. BEYONCE, LEMONADE, #8). Μπορείς να γράψεις ό,τι ακόμα θες: από μια γραμμή, μια κριτική , ένα μυθιστόρημα ώς ο,τιδήποτε νοιώθεις για τον δίσκο και θες να το μοιραστείς με άλλους. Ο κόσμος μας διαβάζει αυτά που γράφονται και του αρέσει να τα συζητά. Μετά μπορείς να μοιραστείς την ανάρτησή σου από τους λογαριασμούς σου στα κοινωνικά δίκτυα – προσπάθησε να χρησιμοποιείς τα hashtags του διαγωνισμού (#blogovision2016  και #blogovision) για να σε δουν παραπάνω άτομα. Εφ’ όσον ψηφίζεις από σωστά δηλωμένο blog, την ανάρτησή σου θα τραβάει και προβάλλει και ο ‘reader’ μας,  ήτοι το blog μας  http://blogovision.tumblr.com. Εκεί μπορείς να δείς καθημερινά και τι ψηφίζουν τα υπόλοιπα blogs.

Προσοχή: Το να αναρτάς posts στο blog σου δεν αναιρεί την υποχρέωσή σου να περάσεις όλα τα άλμπουμ, από το #20 ως το #1 σου και στο blogovision.gr, στο online καταχωρητικό σύστημα που θα ανοίξει την 1η Δεκεμβρίου. Ακόμη κι αν έχεις ανεβάσει ΟΛΕΣ τις ψήφους σου στο blog σου, δεν θεωρούνται έγκυρες, αν δεν έχουν περαστεί ΑΠΟ ΣΕΝΑ, στο καταχωρητικό. Επίσης, σε παρακαλούμε να μην αναρτήσεις πλήρη 20άδα στο blog σου, αλλά να τηρήσεις τον κανόνα της κάθε ημέρας (π.χ. το #20 σου την 1/12, το #19 σου στην 2/12 κ.οκ), ώστε να μην επηρεάζεις τους υπόλοιπους ψηφοφόρους. Αν δεν έχεις χρόνο και προτιμάς να κάνεις συγκεντρωτικές αναρτήσεις, τότε πόσταρε όλη σου την 20άδα στις 20/12 ή πόσταρε τα άλμπουμ από το 20 ως το 11 στις 10/12 και τα υπόλοιπα στις 20/12.

5. Δεν έχω blog. Αλλά θέλω να γράψω για τα αγαπημένα μου άλμπουμ. Πώς μπορώ να ψηφίσω;
Αν βαριέσαι να φτιάξεις ένα blog μπορείς είτε να ζητήσεις από κάποιον άλλο blogger να σε φιλοξενήσει,  είτε να ψηφίσεις μέσω του λογαριασμού σου από κάποιο κοινωνικό δίκτυο.
Αν δεν ξέρεις κάποιον blogger αλλά θες να μπεις οπωσδήποτε σε blog,  γράψτο μας σε όποιο κοινωνικό δίκτυο σε βολεύει μήπως μπορέσουμε να σου βρούμε κάποιον εμείς. Αυτό πρέπει να γίνει νωρίς τον Νοέμβρη κι αν τελικά βρεις host κοίτα να είσαι καθημερινά συνεπής στις αποστολές του υλικού σου για να μην το μετανοιώσει που σε φιλοξένησε...

Προσοχή: Το να αποστείλεις τα κείμενά σου σε κάποιον άλλο blogger που σε φιλοξενεί, δεν αναιρεί την υποχρέωσή σου να περάσεις όλα τα άλμπουμ, από το #20 ως το #1 σου και στο blogovision.gr, στο online καταχωρητικό σύστημα που θα ανοίξει την 1η Δεκεμβρίου. Ακόμη κι αν έχεις ανεβάσει ΟΛΕΣ τις ψήφους σου στο blog που σε φιλοξενεί, δεν θεωρούνται έγκυρες, αν δεν έχουν περαστεί ΑΠΟ ΣΕΝΑ, στο καταχωρητικό.

6. Μπορώ να ψηφίσω χωρίς blog, αλλά από τα κοινωνικά δίκτυα κι αν ναι από ποιά;
Ναι, από φέτος μπορείς να μην ψηφίσεις μέσω blog, αλλά μέσω κάποιου λογαριασμού σου στο Twitter, το Facebook ή το Instagram. Πρέπει να επιλέξεις έναν από αυτούς τους λογαριασμούς σου και να τον δηλώσεις κανονικά –σαν blog– όταν θα δηλώσεις συμμετοχή (κοίτα ερώτηση 3). Δώσε το πλήρες URL, στο οποίο θα αναρτάς τα αγαπημένα σου άλμπουμ καθημερινά  (π.χ. www.twitter.com/giannispapadopoulos, www.instagram.com/giannispapadopoulos, www.facebook.com/giannispapadopoulos).

Ακόμα κι αν μετά μοιράζεσαι τις αναρτήσεις σου παντού πρέπει να δηλώσεις μόνο ένα κοινωνικό δίκτυο  για να μπορούμε να το παρακολουθούμε. Επίσης αυτός ο λογαριασμός που θα δηλώσεις πρέπει να είναι δημόσιος, ώστε να μπορούν να τον διαβάζουν όλοι, όπως και οι  σχετικές αναρτήσεις σου  και να περιέχει πάντα όνομα καλλιτέχνη, δίσκου, νούμερο στη λίστα σου και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ HASHTAG #blogovision2016. Σημειώνουμε πως αυτές οι αναρτήσεις ΔΕΝ θα εμφανίζονται στο blog μας http://blogovision.tumblr.com

Προσοχή: Το να αναρτάς posts στα κοινωνιά σου δίκτυα δεν αναιρεί την υποχρέωσή σου να περάσεις όλα τα άλμπουμ, από το #20 ως το #1 σου και στο blogovision.gr, στο online καταχωρητικό σύστημα που θα ανοίξει την 1η Δεκεμβρίου. Ακόμη κι αν έχεις ανεβάσει ΟΛΕΣ τις ψήφους σου στα κοινωνικά σου δίκτυα, δεν θεωρούνται έγκυρες, αν δεν έχουν περαστεί ΑΠΟ ΣΕΝΑ, στο καταχωρητικό. Επίσης, σε παρακαλούμε να μην αναρτήσεις πλήρη 20άδα στα κοινωνικά σου δίκτυα, αλλά να τηρήσεις τον κανόνα της κάθε ημέρας (π.χ. το #20 σου την 1/12, το #19 σου στην 2/12 κ.οκ), ώστε να μην επηρεάζεις τους υπόλοιπους ψηφοφόρους. Αν δεν έχεις χρόνο και προτιμάς να κάνεις συγκεντρωτικές αναρτήσεις, τότε πόσταρε όλη σου την 20άδα στις 20/12 ή πόσταρε τα άλμπουμ από το 20 ως το 11 στις 10/12 και τα υπόλοιπα στις 20/12.

7. Μπορώ να ψηφίσω χωρίς καθημερινές αναρτήσεις αλλά κατευθείαν  στο site της διοργάνωσης κι αν ναι πώς;
Ναι,από φέτος μπορείς. Πρέπει να κάνεις ό,τι γράφουμε στην ερώτηση  3, δηλώνοντας πως θα ψηφίσεις μόνο στο site (και άρα να μη δώσεις κάποιο URL για να παρακολουθούμε –οπωσδήποτε όμως θα χρησιμοποιήσεις για το σχόλιό σου το email που θα λειτουργήσει ως username σου για το blogovision.gr).

8. Πώς μπορώ να ψηφίσω κατευθείαν στο site της διοργάνωσης;
Δηλώνεις κανονικά όπως είπαμε στην ερώτηση 3.  Δηλαδή το μόνο που δεν δηλώνεις είναι το blog ή/και το social media account σου. Μπαίνεις στο site και βγάζεις κωδικό. Μετά την 1/12 που μπαίνεις ή καθημερινά ή μια κι έξω, ως τις 20 Δεκεμβρίου και ψηφίζεις την 20άδα σου.

9. Πώς ψηφίζω στο site;
Αφού έχεις κάνει μέσα στον Νοέμβριο όλα όσα γράφουμε στην ερώτηση 3, περιμένεις να ανοίξει το online καταχωρητικό στο blogovision.gr  την 1η Δεκέμβρη. Κάνεις login και μπαίνεις στη σελίδα καταχώρησης ψήφων. Γράφεις όνομα καλλιτέχνη ή album. Καθώς πληκτρολογείς,  αν κάποιο από αυτά είναι ήδη περασμένο από άλλους χρήστες, θα σου εμφανιστεί αυτόματα ως επιλογή. Αν όχι, το καταχωρείς εσύ από την αρχή. Συμπληρώνεις τα στοιχεία, τσεκάρεις αν είναι στη σωστή  θέση στη λίστα σου (πχ. Kanye West, The Life of Pablo,  #20) και κλείνεις. Μην ανυσυχείς, είναι εύκολο. Αυτόματα το σύστημα σε ξεκινάει από το #20 και μόνο αφού το έχεις καταχωρίσει, μπορείς να πας στο #19 κοκ. Ακόμη κι αν κάνεις κάποιο λάθος, μπορείς να επιθεωρήσεις όλη σου τη λίστα και να κάνεις edit.
Αν θες, μπορείς να ψηφίσεις τα πάντα από την αρχή ή όλα μαζί ως τις 20 Δεκεμβρίου ως τις 21:00 ώρα Ελλάδας. Στις 20 Δεκεμβρίου. 21:00 ώρα Ελλάδας,  το σύστημα θα κλείσει για να βγεί η συνολική 20άδα και να ανακοινωθεί την επόμενη ημέρα. Τις ψήφους σου δεν τις  βλέπει κανείς συνολικά όπως κανείς δεν βλέπει και όλες τις ψήφους αθροιστικά (πλην φυσικά της επιτροπής).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προσοχή στα ορθογραφικά λάθη και μη βάζεις ποτέ “The” πριν τα ονόματα των καλλιτεχνών. Δηλαδή οι THE ROLLING STONES καταχωρούνται ως ROLLING STONES.

ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν θα καταμετρηθούν  ελλιπείς  λίστες. Αν δηλαδή, στις 21:00 της 20/12 η λίστα σου έχει όλα τα άλμπουμ από το #20 ως το #2, αλλά δεν έχεις περάσει το #1 σου, τότε θα ακυρωθεί ολόκληρη και δεν θα μετρήσει στην ψηφοφορία καμία από τις ψήφους που έχεις δώσει.


10. Τι ψηφίζουμε;
Albums και EPs από όλο τον κόσμο και από οποιοδήποτε είδος  μουσικής. Δες στην επόμενη ερώτηση αναλυτικά τι δεν θεωρείται έγκυρο. Αν ψηφίσεις κάτι που δεν είναι έγκυρο, δεν ακυρώνεται όλη σου η λίστα, αλλά το συγκεκριμένο άλμπουμ παίρνει 0 βαθμούς. Τα υπόλοιπα άλμπουμ της λίστας σου παίρνουν τους βαθμούς που τους αναλογούν,  χωρίς να επηρεάζονται από τη μη έγκυρη καταχώριση.
 
11. Ποιά albums και EPs είναι εκλέξιμα / έγκυρα;
Albums του 2016 (με ημερομηνία κυκλοφορίας ως την ημερομηνία έναρξης της Blogovision) ή albums του Δεκεμβρίου 2015. (Εμπρόθεσμα όσα ευρωπαϊκά έχουν ημερομηνία κυκλοφορίας σύμφωνα με το Amazon.co.uk την 01.12.2015 και μέχρι τις 30.11.2016 και όσα αμερικανικά σύμφωνα με το Amazon.com ή το Allmusic.com την 01.12.2015 και μέχρι τις 30.11.2016. Αν π.χ. θες να ψηφίσεις ένα άλμπουμ που λίκαρε νωρίς, παρ’ ότι είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στα μέσα Δεκεμβρίου του 2016, θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν θεωρείται έγκυρο για την Blogovision 2016. Θα είναι εκλέξιμο / έγκυρο στην Blogovision 2018 όμως.
Εκλέξιμα / έγκυρα είναι albums με πρώτη φορά ηχογραφημένο υλικό από ΤΟΝ ΙΔΙΟ καλλιτέχνη. Μετρούν μεν οι διασκευές και τα tribute albums αρκεί να ανήκουν σε έναν καλλιτέχνη (όχι συλλογές).
Albums (LPs, mini LPs, EPs) με συνολική διάρκεια τουλάχιστον 30 λεπτών ή σύνολο τουλάχιστον 6 κομματιών.

12. Soundtracks παίζουν κι αν ναι υπό τι όρους;
Ναι αρκεί να υπηρετούν τους πιο πάνω όρους. Δηλαδή compilations τραγουδιών που δεν γράφτηκαν όλα για την ταινία ή σειρά ΔΕΝ παίζουν. Ένα άλμπουμ όμως που περιέχει πρωτότυπο υλικό που γράφτηκε για την ίδια ταινία και σειρά, έστω και από διαφορετικούς καλλιτέχνες, μετράει.

13. Μπορώ να ψηφίσω Ελληνικά;
Ναι.

14. Πόσους βαθμούς παίρνει το κάθε άλμπουμ, αναλόγως της θέσης στην οποία θα το βάλω στη λίστα μου;
Η λίστα σου είναι αξιολογική. Καλό είναι να ψηφίσεις το αγαπημένο σου άλμπουμ στο #1, το δεύτερο πιο αγαπημένο σου στο #2 κ.ο.κ. Για να σε «αναγκάσουμε» να το κάνεις, και να μην βάλεις απλά 20 άλμπουμ στην τύχη, αλλά κυρίως για να δημιουργήσουμε μια λίστα με πραγματική αξία και πάθος, έχουμε ορίσει βαθμούς για κάθε άλμπουμ, αναλόγως της θέσης που παίρνει στη λίστα σου. Αυτή η βαθμολογία χρησιμοποιείται από την πρώτη χρονιά της Blogovision, το 2007 και είναι η εξής: Νο.01=35 βαθμοί Νο.02=29 Νο.03=24 Νο.04=20 Νο.05=17 Νο.06=15 Νο.07=14 Νο.08=13 Νο.09=12 Νο.10=11 Νο.11=10 Νο.12=09 Νο.13=08 Νο.14=07 Νο.15=06 Νο.16=05 Νο.17=04 Νο.18=03 Νο.19=02 Νο.20=01
Όπως διαπιστώνεις, ειδικά η πρώτη 5άδα σου παίρνει μια “ενισχυμένη αναλογική” και παίζει σημαντικό ρόλο στην γενική βαθμολογία.

15. Μπορώ να ψηφίσω μια λίστα με 21, 30, 100 ή, τέλος πάντων, όσα άλμπουμ θέλω εγώ;
Ναι, αλλά βαθμούς θα πάρουν μόνο τα 20 πρώτα σου. Επίσης, το καταχωρητικό μπορεί να υποδεχτεί μόνο τα 20 πρώτα σου άλμπουμ. Τα υπόλοιπα όμως μπορείς να τα αναφέρεις στο blog σου ή στα κοινωνικά σου δίκτυα.

16. Μπορώ να ψηφίσω λιγότερα από 20 άλμπουμ;
Όχι. Ούτε, για παράδειγμα, να ψηφίσεις 19 «άκυρα» άλμπουμ και ένα έγκυρο στο #1 και να μετρήσει. Η επιτροπή θα ακυρώσει τέτοιες λίστες. Σκοπός της Blogovision είναι να μαζέψει ανθρώπους με πάθος με τη μουσική, που έχουν τουλάχιστον 20 «καλύτερα» άλμπουμ να διαλέξουν ανάμεσα στα πολλά που άκουσαν μέσα στη χρονιά και που θέλουν, μαζί με άλλος που έχουν το ίδιο πάθος, να φτιάξουν μια συγκεντρωτική λίστα με τα 20 καλύτερα των καλύτερων.

17. Κερδίζω κάτι αν ψηφίσω;
Τη χαρά ότι συμμετείχες στην ανάδειξη των κορυφαίων καλλιτεχνών και έργων της μουσικής που τόσο αγαπάς. Δεν δίνεται κανένα άλλο δώρο.


18. Πού μπορώ να κάνω ερωτήσεις για τυχόν απορίες στη διάρκεια του διαγωνισμού;
Στους λογαριασμούς μας στο Twitter  (Twitter.com/BlogovisionGR) και στο Facebook (Facebook.com/Blogovision), είτε με mention/comment είτε με Direct message/personal message. Όλες οι ερωτήσεις θα απαντώνται καθημερινά και ως τα  μεσάνυχτα της ίδιας μέρας. Δεν θα δίνονται απαντήσεις για ερωτήσεις που έχουν καλυφθεί από το παρόν FAQ , που θα βρίσκεται μόνιμα αναρτημένο στη διεύθυνση Blogovision.gr

19. Πού μπορώ να βλέπω τι ψηφίζουν οι άλλοι;
Στο http://blogovision.tumblr.com  για τα blogs και στα hashtags #blogovision2016 και #blogovision για όλα.

20. Ποιοι είναι οι επίσημοι λογαριασμοί της Blogovision στα κοινωνικά δίκτυα;
https://twitter.com/blogovisionGR
https://www.facebook.com/Blogovision

21. Ποια είναι τα επίσημα hashtags της διοργάνωσης;
#blogovision2016 και #blogovision

22. Πότε και που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Blogovision 2016;
Στις 20/12, αργά τη νύχτα, ή νωρίς στις 21/12 στο blog του Gone4Sure  και στα κοινωνικά δίκτυα του θεσμού . Aν γίνει πάρτι, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν πρώτα στο πάρτι, τα μεσάνυχτα 20 προς 21/12 και μετά στο blog του Gone4Sure και στα social.

23. Τι πάει να πει «αν γίνει πάρτι»;
Η οργανωτική επιτροπή της Blogovision φέτος θα ασχοληθεί μόνο με την ομαλή διοργάνωση της ψηφοφορίας και όχι με το πάρτι του θεσμού. Ωστόσο, αν υπάρχει κάποιος, ψηφοφόρος ή μη, που θα ήθελε να αναλάβει την διοργάνωση ενός πάρτι, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για να συζητήσουμε μαζί του, να του δώσουμε συμβουλές και όποια βοήθεια χρειαστεί. Ο μοναδικός περιορισμός είναι ότι το πάρτι θα πρέπει να γίνει το βράδυ της Τρίτης 20/12 και τα αποτελέσματα να μην ανακοινωθούν πριν τα μεσάνυκτα Τρίτης προς Τετάρτη.

B. BLOGOVISION «TA 10 TΩΝ 10»

24. Τι θα πει «Τα 10 των 10»;
Θα πει τα 10 καλύτερα άλμπουμ των 10 χρόνων της Blogovision. Με τη Blogovision 2016 συμπληρώνεται μία δεκαετία στο θεσμό και έχουμε ήδη αναδείξει 182 άλμπουμ (7 εικοσάδες και 2 «εικοσιμιάδες», αφού είχαμε δύο φορές ισοψηφία στο #20). Μαζί με τα 20 άλμπουμ που θα αναδειχτούν φέτος, έχουμε πάνω από 200 άλμπουμ που έχετε διαλέξει εσείς ως τα καλύτερα αυτών των 10 χρόνων. Με μια απλή διαδικασία, φέτος θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα 10 καλύτερα από αυτά.

25. Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν;
Όλοι όσοι αγαπάνε και ακούνε μουσική και αρέσκονται στην κατασκευή λιστών. Δεν υπάρχουν κανενός είδους περιορισμοί στο ποιοί και τι θα ψηφίσουν αρκεί το περιεχόμενο που αναρτούν σχετικά να μην είναι σε καμία περίπτωση ρατσιστικό, σεξιστικό ή προσβλητικό απέναντι σε κανέναν άνθρωπο –καλλλιτέχνη και μη. Μπορούν να ψηφίσουν παλιοί ψηφοφόροι και καινούριοι ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ BLOGOVISION 2016. Δεν πειράζει αν δεν έχει ξαναψηφίσει ποτέ σε Blogovision ως τώρα. Ούτε αν ψήφιζες παλιά και κάποια στιγμή σταμάτησες. Ούτε αν δεν θα ψηφίσεις στην Blogovision 2016. Είσαι ευπρόσδεκτος να ρίξεις την ψήφο σου στη Blogovision «Tα 10 των 10».

26. Πότε πρέπει να ψηφίσω;
Από τις  21 ως τις 23  Δεκεμβρίου αυστηρά.

27. Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;
Δες την ερώτηση 3, πιο πάνω. Μπαίνεις στο blog του Μάρκου Φράγκου (https://gone4sure.wordpress.com), βρίσκεις το post του όπου ανακοινώνει την Blogovision “TA 10 TΩΝ 10”και αφήνεις ένα σχόλιο ότι ενδιαφέρεσαι να συμμετάσχεις. Όταν θα αφήσεις το σχόλιο, θα κληθείς να συμπληρώσεις ένα email. Αυτό θα είναι και το username σου για την online ψηφοφορία. Μην ανησυχείς, το email σου θα δουν μόνο τα τρία μέλη της οργανωτικής επιτροπής και κανείς άλλος.

Είναι σημαντικό η δήλωσή σου να έχει γίνει ως και 19 Δεκεμβρίου.

Στις 21 Δεκεμβρίου, στο blogovision.gr θα ανοίξει η κάλπη. Θα χρησιμοποιήσεις το email σου ως username, θα βγάλεις έναν προσωπικό κωδικό και μετά θα μπορείς να ψηφίσεις τα δικά σου 10 των 10. Η κάλπη θα κλείσει στις 21:00 το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου.

28. Πρέπει να ψηφίσω από blog ή από τα Social Media μου;
ΟΧΙ. Για αυτήν την ψηφοφορία δεν χρειάζεται να κάνεις αναρτήσεις σε blog . Αρκεί να ψηφίσεις μια κι έξω μέσα από το site μας. Αν όμως θες, μπορείς να κάνεις τις αναρτήσεις σου στο blog σου ή στα social media σου, με ή  χωρίς αξιολογική σειρά. (Σημείωση: Για τα «10 των 10» δεν μοιράζονται βαθμοί βάσει αξιολογικής σειράς. Αν τα βάλεις σε σειρά, είναι απλά για τη δική σου ευχαρίστηση). Εφόσον ψηφίζεις από δηλωμένο blog  όταν κάνεις το σχόλιο δήλωσης συμμετοχής (δες ερώτηση 3 πιο πάνω), την ανάρτησή σου θα τραβάει και προβάλλει και ο ‘reader’ μας,  ήτοι το blog μας  http://blogovision.tumblr.com/ . Εκεί μπορείς να δείς και τι ψηφίζουν τα υπόλοιπα blogs.

29. Πώς ψηφίζω στο site;
Αφού έχεις κάνει δήλωση ως 19/12, περιμένεις να ανοίξει το site στις 21/12. Κάνεις login και μπαίνεις στη σελίδα καταχώρησης ψήφων BLOGOVISION TA 10 TΩΝ 10. Θα σου ανοίξει μία λίστα με τα 200 (και λίγα παραπάνω, για τους λόγους που εξηγούμε στην ερώτηση 23) καλύτερα albums της δεκαετίας 2007-2016 έτσι όπως ψηφίστηκαν από τους φίλους μας στη φετινή και τις προηγούμενες Blogovision. Τσεκάρεις τα 10 καλύτερα για σένα, χωρίς αξιολογική σειρά, και κλείνεις. Με το που κλείσεις, η συμμετοχή σου καταχωρείται και οι δέκα «σταυροί» σου δίνουν από ένα βαθμό στο κάθε άλμπουμ που ψήφισες. Μπορεί ς να επιστρέψεις μέχρι τις 21:00 της 23/12 και να διορθώσεις ή να συμπληρώσεις την ψήφο σου. Αν μέχρι εκείνη την ώρα δεν έχεις βάλει 10 σταυρούς, αλλά λιγότερους, τότε η λίστα σου θα ακυρωθεί. Έχεις 10 σταυρούς και πρέπει να μοιράσεις και τους 10.
 Τις ψήφους σου δεν τις  βλέπει κανείς όπως κανείς δεν βλέπει και όλες τις ψήφους αθροιστικά (πλην φυσικά της επιτροπής).

30. Με τι κριτήρια ψηφίζω;
Πολύ απλά: Τα 10 καλύτερα για σένα. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πιο αντιπροσωπευτικό, αν ψηφίσεις όσα πραγματικά άκουσες και αγάπησες αυτά τα 10 χρόνια και όχι όσα λένε οι κριτικοί ότι «είναι καλά». Αν δηλαδή μπεις στο blogovision.gr και δεις 200 άλμπουμ που δεν σου λένε τίποτε, είναι προτιμότερο να μην ψηφίσεις καθόλου. Για να είσαι προετοιμασμένος, θα ανεβάζουμε μέχρι τότε στα social media μας τις λίστες με τα top 20 που έχουν προκύψει όλα αυτά τα χρόνια, για να ανακαλύψεις όσα δεν έχεις ακούσει ή να ξανακούσεις όσα έχεις ξεχάσεις. Αν παρακολουθήσεις και τη διαδικασία της Blogovision 2016 θα εξοικειωθείς και με τα καλύτερα άλμπουμ της φετινής χρονιάς, 20 εκ των οποίων θα προστεθούν στις επιλογές που θα έχεις για τα «10 των 10».

31. Μπορώ να ψηφίσω κάποιο άλλο άλμπουμ που δεν θα το βρω στην λίστα του blogovision.gr;
Όχι.

32. Μπορώ να ψηφίσω λιγότερα ή περισσότερα από 10 άλμπουμ;
Όχι. Δες την ερώτηση 28. Το σύστημα παίρνει μέχρι και 10 «σταυρούς». Άρα δεν μπορείς να ψηφίσεις παραπάνω. Επίσης, λίστες με λιγότερους από 10 σταυρούς θα θεωρούνται ελλιπείς και θα ακυρώνονται. Μπορείς να φτιάξεις οποιαδήποτε δική σου λίστα και να την αναρτήσεις στο blog ή στα social media σου, αλλά έγκυρη λίστα για τον διαγωνισμό θα θεωρηθεί μόνο η δεκάδα που θα περάσεις στο blogovision.gr

33. Κερδίζω κάτι αν ψηφίσω;
Τη χαρά ότι συμμετείχες στην ανάδειξη των κορυφαίων καλλιτεχνών και έργων της μουσικής που τόσο αγαπάς. Δεν δίνεται κανένα άλλο δώρο.

34. Πού μπορώ να κάνω ερωτήσεις για τυχόν απορίες στη διάρκεια του διαγωνισμού;
Στους λογαριασμούς μας στο Twitter  (Twitter.com/BlogovisionGR) και στο Facebook (Facebook.com/Blogovision), είτε με mention/comment είτε με Direct message/personal message. Όλες οι ερωτήσεις θα απαντώνται καθημερινά και ως τα  μεσάνυχτα της ίδιας μέρας. Δεν θα δίνονται απαντήσεις για ερωτήσεις που έχουν καλυφθεί από το παρόν FAQ , που θα βρίσκεται μόνιμα αναρτημένο στη διεύθυνση Blogovision.gr

35. Πού μπορώ να βλέπω τι ψηφίζουν οι άλλοι;
Στο http://blogovision.tumblr.com για τα blogs και στo hashtag  #blogovisionTA10ΤΩΝ10

37. Ποιοι είναι οι επίσημοι λογαριασμοί της Blogovision στα κοινωνικά δίκτυα;
https://twitter.com/blogovisionGR
https://www.facebook.com/Blogovision

38. Ποιο είναι το επίσημο hashtag της ψηφοφορίας;
#blogovisionTA10ΤΩΝ10

39. Πότε και πού θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της “Blogovision ΤΑ 10 ΤΩΝ 10”;
Στις 24/12, στο blog του Μάρκου Φράγκου (gone4sure.wordpress.com)  και στα κοινωνικά δίκτυα του θεσμού.